Yhdysvaltain Feded Nab -verkkorikolliset, jotka ovat törmänneet useisiin tietojenkalastelu- ja Ransomware-hyökkäyksiin

Vaikka kryptovaluuttahuijaukset ovat lisääntyneet tänä vuonna, hallitukset ovat tehneet parhaansa pysyäkseen mukana. Yhdysvalloissa viranomaiset ovat äskettäin päättäneet kaksi tällaista tapausta, ja erillisten huijausten operaattorit saavat rangaistuksia.

Hakkerit ottavat käyttöön phishing- ja ransomware-hyökkäykset

Eilen valtiovarainministeriön ulkomaisten varojen valvontatoimisto ilmoitti asettaneensa sanktiot kahdelle Venäjän kansalaiselle, jotka toteuttivat verkkourkintakampanjan varastamaan kolmesta digitaalisen omaisuuden vaihdosta vuosina 2017 ja 2018.

Lausunnon mukaan molemmat miehet – nimeltään Danil Potekhin ja Dmitrii Karasavidi – loivat toisena osapuolena toimivia verkkosivustoja lailliselle salauksenvaihdolle ja ohjaivat asiakkaita sinne. Aseistettuaan asiakastiedoilla he etsivät käyttäjien varoja ja siirtivät niitä eri välittäjien kautta.

Lausunnon allekirjoittivat myös sisäisen turvallisuuden osasto ja oikeusministeriö. Se vahvisti, että kaksi vaihtoa sijaitsi Yhdysvalloissa, ja hakkereiden ryöstö oli yhteensä noin 16,8 miljoonaa dollaria.

Miehiä syytettiin myös varojen käyttämisestä alhaisen markkina-arvon omaavien altkoiinien kohdentamiseen sarjaan pumppu-ja-dump-järjestelmiä. Samana päivänä oikeusministeriö ilmoitti, että sen edustajat olivat pidättäneet kaksi hakkeria Malesiassa. Hakkerit olivat toteuttaneet useita hakkerointikampanjoita, jotka kohdistuivat voittoa tavoittelemattomille organisaatioille, hallituksille, yliopistoille ja yrityksille kansainvälisesti. Tunkeutumalla tietokoneinfrastruktuuriin he onnistuivat varastamaan omia yritystietoja, asiakastietoja ja muuta.

Aseistettuina tietoihin he suorittivat enemmän lunnasohjelmia ja salausohjelmia. Molemmat joutuvat 77 vuoden vankeuteen, vaikka viisi heidän salaliittojaan – kaikki kiinalaiset – ovat edelleen vapaina.

„Tämänpäiväinen ilmoitus osoittaa hakkerien kohtaamat seuraukset Kiinassa, mutta se on myös muistutus niille, jotka jatkavat haitallisen kybertaktiikan käyttöönottoa, että käytämme kaikkia välineitä, joita meillä on oikeuden hallinnassa“, sanoi FBI: n apulaisjohtaja David Bowdich .

Salauspohjaiset kyberrikokset eivät anna periksi

Nopeutetusta valvonnasta huolimatta salaushuijaukset ovat edelleen kasvussa. Viranomaiset ovat edelleen varautumattomia uhkaan, ja tämä suuntaus näyttää todennäköisesti jatkuvan. Vuonna 2019 salaushuijaukset veivät uhreilta yli 4 miljardia dollaria. Salausvaluutan tiedustelupalveluyrityksen CipherTrace tietojen mukaan asiat voivat olla paljon huonommat vuonna 2020.

CipherTrace vahvisti, että omaisuudenhoitajilta saamiensa salausvarojen määrä vuoden ensimmäisten viiden kuukauden aikana oli 1,4 miljardia dollaria. Tässä vauhdissa yhtiö uskoo, että vuosi 2020 voisi helposti ylittää vuoden 2019 volyymit. Yritys johti vuoden 2020 nousuun koronavirukseen ja lisääntyneeseen ihmisten ja yritysten riippuvuuteen Internetistä jatkaakseen toimintaansa. Pandemian jatkuessa ja yhä useamman yrityksen hyväksyessä etätyön aikatauluja tällä välin, asiat voivat pahentua.

Kuten odotettiin, haittaohjelmien uhka ei rajoitu pelkästään Yhdysvaltoihin. Pelkästään tänä vuonna tutkijat ovat kohdanneet haittaohjelmien aallon ulkomailla. Hakkerit ovat kohdistaneet yksilöitä ja yrityksiä, joiden turvallisuusstandardit ovat heikommat kuin Yhdysvalloissa.

Turvallisuus on edelleen suurin huolenaihe kryptovaluutan haltijoille ja kaikille, jotka surffaavat säännöllisesti verkossa. Maailmassa, joka muuttuu jatkuvasti, sääntelyviranomaisten on vahvistettava täytäntöönpanotoimiaan enemmän.