Spring Labs utvecklar nätverket för datadelning

Spring Labs utvecklar nätverket för datadelning för amerikanska hushållsprojekt

Blockchain-start Spring Labs har satt sitt första verktyg för förebyggande av bedrägerier i produktion med en godkänd version av Ethereum. Det Los Angeles-baserade företaget arbetar nu med två långivare i Property Assessed Clean Energy (PACE) finansieringsutrymme och ombord två andra, säger medgrundare John Sun.

Varje långivare delar nu information om låntagare och fastigheter via Spring Labs-protokollet, där den antingen är tokeniserad eller splittrad så att endast den enhet som har bidragit med Bitcoin Revolution uppgifterna kan se den. Långivarna har testat plattformen sedan juni och tror att det kan spara upp till 10 miljoner dollar i bedrägerier eller 1% av branschens totala lånetransaktioner.

„De byggde en databas i realtid som jag kunde pinga för att se om det finns några andra bedömningar på en fastighet nu eller kommer upp“, säger Mike Schmidt, chef för PACE Funding, i en intervju. „Ingen av oss har gjort någonting [med blockchain] tidigare, men inom en vecka betalade det utdelning.“

Prenumerera på Money Reimagined, vårt nyhetsbrev om ekonomiska störningar

Genom att registrera dig kommer du att få e-post om CoinDesk-produkter och du godkänner våra villkor och sekretesspolicy.

PACE-lån används för att finansiera byggprojekt som gör byggnader mer energieffektiva eller ger nya källor till förnybar energi för kommersiella, industriella och privata bostadsfastigheter. PACE-programmet, som drivs av US Department of Energy, gör det möjligt för lokala och statliga myndigheter i Kalifornien, Florida och Missouri att tillhandahålla finansiering för energiförbättringar.

Läs mer: California Agency stöder Green-Energy Pilot med RSK: s Bitcoin Smart Contracts

Specifikt skapar PACE-lån panträtter som återbetalas av en husägares fastighetsskatt. Konsumenterna som söker PACE-finansiering har vanligtvis lägre FICO-poäng än genomsnittet eftersom de vanligtvis kommer till programmet efter att ha förnekats ett lån utan säkerhet eller en egen kredit, sade Schmidt.

„Vi är ofta deras enda hopp om att få ett nytt tak eller en luftkonditionering,“ sa Schmidt. „Vi hjälper till att göra solceller mainstream och inte bara för de rika personerna utan också för dem i arbetarkvarterna.“

Varför blockchain

Spring Labs blockchain-lösning var attraktiv för PACE-långivare som var oroliga för att ett centraliserat nav för datautbyte skulle kunna vara ett annat mål för entreprenörer som försöker spela systemet, säger Schmidt.

Utrymmet domineras av fyra långivare eftersom de mest naturliga finansiärerna har ett incitament att inte vara PACE-långivare: Hypotekslångivare har nödvändiga färdigheter för att komma in i PACE-lånesektorn, men PACE-lån har en „superpanter“ på fastigheten, vilket innebär att de får betalas ut före inteckning.

För Spring Labs gjorde detta lilla antal deltagare PACE till ett attraktivt utrymme för att testa vårprotokollet, säger Sun. Eftersom data antingen är tokeniserade eller splittrade är det inte längre en konkurrensnackdel att dela ekonomiska data. Spring Labs slutmål är att ersätta kreditvärderingsbyråer och datauppsamlare genom att möjliggöra datautbyte utan centraliserade datahubbar, som kan hackas och som också gör datadelning dyrare.

Att stänga av mellanhandens datautbytare är också samma logik som Visas FoU-arm hade när man tyst utvecklade en blockchain som skulle göra det möjligt för banker att utbyta kunddata utan datauppsamlare.