Bitcoin Cash langetermijnprijsanalyse: 25 juli

De prijs van Bitcoin Cash blijft het erg moeilijk vinden om voorbij het prijsniveau van 12 maart te komen. In de loop van de afgelopen maanden is de prijs van BCH blijven stuiteren tussen $215 en $269, soms vrij vaak. Terwijl de prestaties van de munt veelbelovend leken aan het begin van 2020, zijn de prestaties van het tweede kwartaal verre van dat jaar.

In de perstijd werd Bitcoin Cash verhandeld voor $241, waarbij de Crypto Trader de vijfde plaats inneemt op de grafieken van CoinMarketCap met een marktkapitalisatie van $4,4 miljard. In de afgelopen 24 uur had de prijs van BCH een prijsstijging van 2.8 procent geregistreerd en noteerde een 24-uurs handelsvolume van $1.3 miljard.

Volgens het dagelijkse tijdsbestek op de grafiek van BCH is de prijs van de vork-munt sinds begin mei in een dalende kanaalformatie. Het is echter mogelijk dat BCH op het punt staat om uit de formatie te breken. In dergelijke gevallen is het, gezien de formatie waarin het zich bevindt, niet uitgesloten dat er een grotere kans is op een opwaartse doorbraak voor BCH en het zou kunnen dat het op weg is naar de sterke weerstand die de koers van BCH meerdere keren heeft getest.

In de perstijd testte de prijs van BCH de steun op $236 en als de steun sterk zou blijven, is de kans dat de munt in de richting van de onmiddellijke weerstand van $269 gaat, niet te verijdelen. Gezien de vorige prijsactie van Bitcoin Cash, is het veilig om aan te nemen dat de prijs waarschijnlijk richting Target 1 gaat – de weerstand aan $269 binnen de tweede week van augustus. Echter, als de steun zou falen, kan de koers een correctie zien en dalen naar $215.

Wanneer de 1-dagen grafiek van Bitcoin Cash wordt waargenomen, kan worden gezien dat de technische indicatoren van BCH een sterk bullish sentiment voor de prijs van de munt signaleren. In feite had de MACD-indicator onlangs een bullish crossover ondergaan, waarbij de MACD-lijn voorbij de signaallijn ging. De Relative Strength Indicator weerspiegelde hetzelfde sentiment en stond op het moment van schrijven dichter bij de overboughtzone – gepositioneerd rond de 60-markering.

Terwijl altcoins traditioneel een hoge correlatie met Bitcoin hebben gezien, zijn de afgelopen maanden van de norm afgeweken. In hetzelfde tijdsbestek heeft BCH zijn correlatie met Bitcoin aanzienlijk zien dalen van 0,883 naar een dieptepunt van 0,838, wat de mogelijkheid van een onafhankelijke stierenloop voor BCH signaleert.

Conclusie

Bitcoin Cash bevindt zich al bijna drie maanden in een dalende kanaalformatie en de prijsonderbreking zal waarschijnlijk binnenkort plaatsvinden. Rekening houdend met de indicatoren en de waarschijnlijke prijsuitbraak, is een kleine stijging voor BCH heel goed mogelijk, aangezien het waarschijnlijk op weg is naar zijn weerstand tegen $269, wat het primaire doelwit is voor de prijs van de munt.

Als de beren de munt echter zouden overmeesteren, kan een dip in de richting van zijn tweede steun op $ 215 niet over het hoofd worden gezien.